Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: драма
Јапонски „Но“ театар: еден актер, празна сцена, илјада претстави

Јапонски „Но“ театар: еден актер, празна сцена, илјада претстави

Сме слушале многу приказни (или митови) за јапонската култура на минимално искористување на непосредната околина, за тоа дека не се користи ништо повеќе од неопходното, па оттаму малите станови, градини, крајно рационализираните сообраќајни решенија итн.... Може да ви го смени погледот на светот
Балкон3 филмски предлог: Данскиот филм „Лов“, победник на Скопскиот фестивал

Балкон3 филмски предлог: Данскиот филм „Лов“, победник на Скопскиот фестивал

Данскиот филм „Лов“ е избран за најдобар филм на Скопје филм фестивал кој заврши во саботата во киното „Милениум“ во главниот град на Македонија. „Лов“ на данскиот режисер Томас Винтерберг ја улови наградата од публиката...
БИЛГЕ ЕМИН: И СОНОТ НИ Е ЗАБРАНЕТ

БИЛГЕ ЕМИН: И СОНОТ НИ Е ЗАБРАНЕТ

„Живееме во едно општество каде што нема слобода на говор, мислење и однесување. И покрај толку поминати години, ние всушност се вративме назад. Најдовме заеднички точки во текстот на Шекспир, напишани пред 400 години. Главната...