Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: деца
Божиќна фабрика за децата во Атина

Божиќна фабрика за децата во Атина

Во Атина семејствата и децата го прославуваат Божик со прошетки низ градот во радосна и забавна атмосфера. Сериозната економска криза доведе до појава на повеќе граѓански иницијативи кои промовираат социјална солидарност во текот на целата...
Џамлиите – уживање во незаборавената маалска игра

Џамлиите – уживање во незаборавената маалска игра

Иако популарноста на оваа игра се намали со појавата на комјутерските игри и мобилни телефони, сепак речиси во секој дом ќе се пронајде некое заборавено долапче во кое се крие понекоја џамлија. Пристигна убаво време,... Една партија на „ќар“

„Силеџија“ – вистинска приказна од нашето соседство

Насилството меѓу децата и тинејџерите од училиштата и улиците се префрли на социјалните мрежи. Интернетот стана простор за задевање, заплашување и исмевање. Токму оваа проблематика е тема на 4-минутниот анимиран филм „Силеџија“, развиен од страна...
„Боби“ е најљубезниот домаќин на Олимпијадата во Лондон

„Боби“ е најљубезниот домаќин на Олимпијадата во Лондон

Популарните лондонски полицајци познати како „бобиевци“ верувале или не, но можеби се најдобрите домаќини на Олимписките игри кои оваа година се оддржуваат во Обединетото Кралство. Сте помислиле ли некогаш да го замолите полицаецот во вашата...
ДЕЦА, НЕ СТЕ САМИ!

ДЕЦА, НЕ СТЕ САМИ!

Деца не сте сами! Ова е основната порака која ја дадоа странските амбасади во нашата земја. По повод Меѓународниот ден на детото, не ги заборавија децата, се собраа, заедно, пред Спомен куќата на `Мајка Тереза`,...

Децата се столбот на светот

Бурса беше домаќин на многу значаен конгрес за пријателството меѓу децата. На конгресот „Децата се столбовите на светот“, организиран од општината Бурса, учествуваа над сто деца од балканските земји. Тие преку слики и цртежи посакаа...