Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: чај

Турски чај

Два чајника, еден врз друг, два грста цејлонски чај, црн, од жолта кутија – со канаринец – и барем еден-двајца пријатели. Доволно елементи за пријатен муабет и дружење! Другото ќе го направи чајот! Турски, руски,...

Зимски марш – викенд на планина

Да се искачиш на врвот е опција (право на избор), но да се симнеш долу е задолжително. Ова го напиша познатиот алпинист Ед Вистурс, првиот Американец кој се искачил на сите 14 врвови повисоки од... За прв пат на Солунска глава
Ејуп и Пјер Лоти Кафе во Истанбул

Ејуп и Пјер Лоти Кафе во Истанбул

Запознајте ја душата и срцето на вистинскиот Истанбул со Балкон3 Ако веќе сте заситени од Европскиот дел на Истанбул, Таксим, елегантниот Бејоглу, исполнетата со врева Капали чаршија, ги имате посетено Аја Софија и Сината џамија,... Овде ниеден водич нема да ве однесе
Чај – за да се чувствувате пријатно и спокојно

Чај – за да се чувствувате пријатно и спокојно

Прекрасен другар во студените денови Во Грција црниот чај не е пијалок кој често се пие, како на пример во Турција и Азија. Ако ги прашате Грците „дали сакате чај?“ тие најверојатно ќе ви одговорат... Прекрасен другар во студените денови
Чај, маса и вечни пораки под стаклото

Чај, маса и вечни пораки под стаклото

Приказна со пораки за љубов се развива на една маса во легендарното ресторанче „Галерија 7“ во Старата скопска чаршија. Се почнало од двајца заљубени на последниот ден од минатата година. Гостите, знајни и незнајни, продолжиле...