Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Бразил

Гледајќи ги фудбалските натпревари во Грција

Блазирано Светско Првенство 2014 Деновиве главна тема на разговор низ целиот свет е Светското првенство во фудбал 2014 во Бразил. По тој повод бев запрашан што Грците мислат за првенството. Јас, како голем љубител на... Гледајќи го Светското првенство 2014 во Атина
Балкон 3 предлог за фудбалско мезе: салата од пиперки и урда

Балкон 3 предлог за фудбалско мезе: салата од пиперки и урда

Фудбал и пиво. Зошто токму пиво? Нема многу објаснувања. Главно се прифаќа тоа дека фудбалот станал традиционален спорт најпрвин во земјите каде што пивото веќе било традиционален пијалак, на Британските острови, во Холандија, Германија… Па,... Ја имате ли ретката состојка?
И ние гледаме светско

И ние гледаме светско

Седнав да го пишувам текстов додека на телевизорот спроти мене се надигруваа Аргентина и БиХ. Беше после полноќ. Нема лош период од денот за гледање светско. Неколкуте непроспиени саати се мала цена за задоволството да... ...иако Македонија не учествува

10 лица на Скопје – како 10 различни страни на светот

Секој поголем град има многу лица. Некои делови од него изгледааат како да се во друг град, во друга држава, дури и на друг континент. Светските урбанисти сметаат дека градовите во последниве 50 години се`... Цело е кога има се