Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Босфор

Бурек и симит приготвени во вашата кујна

Живеејќи далеку од Турција постојат некои видови храна од турската кујна, посебно таканаречената улична храна, кои многу ми недостасуваат, како што им недостасува домашната храна на сите кои живеат надвор од својата татковина. Кога ќе... Бурек на турски начин
Румели Хисар – тврдина со најдобар поглед кон Босфорот

Румели Хисар – тврдина со најдобар поглед кон Босфорот

Секој кој го посетил Истанбул, сигурно барем неколку пати се запрашал од каде има најубав поглед на Босфорот. Балкон3 Ви ја открива тајната како сите Ваши фотографии од протокот кој ги дели Европа и Азија...
Најстариот сведок на историските пожари во Истанбул

Најстариот сведок на историските пожари во Истанбул

Замислете дека за прв пат патувате во град кој што не ви е познат. Што ќе биде првото нешто што ќе ве привлече, со самото влегување во градот? Дали се тоа импровизираните згради од денешно...

Ортакој – време е за уживање додека гледаме кон Босфор

Истанбул на прагот на зимата. Остри, ладни декемвриски ветришта го галат Ортакој, еден од бисерите среде европскиот брег на Босфор. Ортакој е сокриен рај, романтично и енергично лице на градот кој никогаш не спие, а...