Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Австрија

ДАЛИ ЛИЧИМЕ НА ЕУ: Пристојната работа е човеково право, а не прашање на лотарија

ЗЕМЈА ЗА СПОРЕДБА: АВСТРИЈА Сите знаеме по некоја работничка приказна. За лошите работни услови. Малите и нередовни плати. Ризиците по животот и здравјето. Несигурноста на работното место. Стравот од лесна заменливост што ги натерал многумина,... Постојана транзиција со непрекинат лов во матно

ПРВАТА „ЖЕЛЕЗНА“ ДАМА ОД МАКЕДОНИЈА

Леана Таќи стана првата жена од Македонија што освои титула na триатлонот „Ајронмен, 70,3“. Пливаше 1.9 км, возеше велосипед 90 км и истрча 21 км и беше една од околу 400 жени што учествуваа на... Пливање 1.9 км, велосипед 90 км и трчање 21 км
Грција очекува еден милион туристи од Русија

Грција очекува еден милион туристи од Русија

Постојаниот пораст на турист од Русија, според предвидувањата и анализите на Грчката асоцијација на туристички компании ќе кулминира оваа сезона, кога Русите се очекуваат во импресивна бројка која ќе изнесува повеќе од еден милион гости....