Водич низ СКОПЈЕ
Постови означени со: Албанија
И ние гледаме светско

И ние гледаме светско

Седнав да го пишувам текстов додека на телевизорот спроти мене се надигруваа Аргентина и БиХ. Беше после полноќ. Нема лош период од денот за гледање светско. Неколкуте непроспиени саати се мала цена за задоволството да... ...иако Македонија не учествува
Балкон3 ве води во Ксамил – одлична дестинација за летен одмор

Балкон3 ве води во Ксамил – одлична дестинација за летен одмор

Со растот на температурите и доближување на летните одмори, расте и интересот за туристичките дестинации. Балкон3 овој пат одлучи да ви претстави едно поинакво туристичко место каде можете да ги поминете летните одмори. Ние ќе се... Со температурите расте интересот за одмор
Театарот во Преспа ги брише границите меѓу соседите

Театарот во Преспа ги брише границите меѓу соседите

  Театар на отворено се случува секоја година од 6 до 11 јули, на бреговите на Преспанското езеро каде повеќе од една деценија се одржува Интернационалниот театарски фестивал “Актерот на Европа”. Фестивалот е една од...
Со кајче низ три држави

Со кајче низ три држави

Во Европа има само три езера во чии води се спојуваат териториите на три различни држави. Едно од нив е токму во нашиот регион, Преспанско Езеро, каде што се среќаваат граничните линии на Македонија, Грција...