Водич низ СКОПЈЕ

Солун и Атина го слават јубилејот 200 години Дикенс

Ако патувате во Солун или Атина ви препорачуваме неколку интересни настани кои се организираат како дел од глобалната Дикенс 2012 програма за одблежување на големиот јубилеј, 200 години од раѓањето на писателот Чарлс Дикенс. Во овие два града од 29 март до 7 април ќе се одржат повеќе работилници, дискусии и филмски проекции посветени на овој автор. Одлична прилика за книжевниците, но и за сите останати љубители на пишаниот збор да поминат неколку возбудливи денови. Настанот е во организација на Британскиот совет во Грција, на чија официјална страница можете да најдете повеќе информации околу пријавувањето и самата програма

Коментари