Водич низ СКОПЈЕ

Што треба за еден Хостел да биде одличен? Балкон3 во Skopje Capitol City Hostel

Што е она што прави еден Хостел да се смета за одличен? Речиси сите патници ќе речат да е добро позициониран во градот што го посетувате и секако, да е евтин.

Но, да речеме дека ќе најдете многу хостели во Скопје што се добро позиционирани и евтини. Кои се другите критериуми кои го прават хостелот привлечен за гости? Тоа е она што не спаѓа во географија и не се купува со пари.

skopje2 Capitol City Hostel

Да има пријателска атмосфера, топло добредојде, љубезност на домаќинот. Патниците кои престојуваат во хостелите обично пристигнуваат изморени од долгиот пат, не го зборуваат вашиот јазик, се имаат изгубено неколку пати за да ве најдат и навистина им е драго што конечно стигнале. Затоа, ако вашиот бизнис е да обезбедите место за спиење, тогаш правете го тоа добро.

Насмевнете се, посакајте им добредојде, немојте да го уништите нивното убаво чувство дека пристигнале, вели Горан Јанев, домаќин и сопственик на Skopje Capitol City Hostel. Нов хостел, во скопската хаселба Аеродром, само на неколку километри од центарот на градот.

skopje1 Capitol City Hostel

„Како човек, вљубеник во патувањата решив да отворам туристичка агенција „Года Травел“. Идејата ни е да носиме странски туристи во Македонија и на свој начин да им ја презентираме нашата земја. Стапивме во контакт со повеке странски тур оператори а отворени сме и за сите заинтересирани за соработка со туристички агенции од цел свет, вели Горан.

Агенцијата нуди повеке тури: Nature & Rural , Visit Skopje, Emotion tour, Essences tour, Adrenalin tour… исто така организира и тури по желба на нивните гости.

Хостелот Skopje Capitol City Hostel го отворивме со цел да бидеме постојано на располагање на нашите гости за време на нивниот престој. Хостелот нуди ноќевање со појадок. Сите соби се со прозорци и со клима. Секако има бесплатен wi-fi.

skopje Capitol City Hostel

„Бесплатен интернет треба да е стандард.  Педантното и брзо одговарање на мејловите е многу важно. Бидејќи патниците кои ви се јавуваат секогаш се борат за добра интернет конекција по можност бесплатна од некое кафуле, или во спротивно за краток разговор по телефон плаќаат голема сума“, вели Горан.

Хостелот има и кабелска телевизија, бесплатен паркинг, одлична локација во центарот на општина Аеродром, на 10 метри од Капитол Мол. Пешки се стигнува за 15 минути до центарот на Скопје. Но ако не сте расположени за пешадија, пред самиот хостел има автобуска станица па можете да користите јавен транспорт.

Посебно доживување е појадокот. „Се трудиме,  да биде нешто наше традиционално за да нашите гости запознаат и една друга димензија на Македонија“.

Skopje Capitol City Hostel е отворен и за сите посетители кои имаат потреба да преноќат во Скопје. На безбедно место е, добро обележан, има знак на главната улица, лесно ќе го најдете.

И.. да знаете, проверивме се што напишавме. Скопје Сити Хостел нема да ги разочара патниците. http://www.skopjecapitolcityhostel.mk/

Дарко Чекеровски

Коментари