Водич низ СКОПЈЕ

Renaissance на Крит, The Wall live во Атина, Rockwave во Малакаса

TR GR EN

Мечтата продолжува, желба за море, музика, храна, танц. Овој пат ќе споделиме уште неколку настани за ова лето во неодоливата Грција и уште поголема верба дека ќе посетиме некој од нив.

nkll

Rockwave festivalсе одржува во Terra Vibe Park во Малакаса ( Malakasa ), мало гратче на 40 км оддалеченост од Атина ( 40 минути со кола ), ќе трае 6, 7 и 8 јули. Фестивалот има традиција од 1996 година и е еден од најголемите и познати фестивали во Грција и Југо-источна Европа, на кој се појавиле голем број познати светски имиња. Оваа година едни од поинтересните имиња кои ќе настапуваат се: Lana Del Ray, Dead can dance, Echo and the Bunnymen и други.

jjj

Подетални информации за фестивалот и карти на страната –

http://www.rockwavefestival.gr/site/index.php?Cat=6

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NX7ZyJIToyI#!

gjkk

Интернационален фестивал на танцот во Каламата ( International dance festival Kalamata ) – Фестивалот се одржува во градот Каламата од 18 до 25 јули, 2013. Неговата традиција започнува од 1995година и од самиот почеток идеата на фестивалот е да го прикаже и промовира широкиот спектар на правците и трендовите на современиот танц.

Повеќе информации на страната –

http://www.kalamatadancefestival.gr/index_en.php

Атина – Каламата, 240км, со возило 2 часа и 30 минути.

hgjj

Концерт на Роџер Ватерс (Roger Waters), поранешниот басист и втор вокал на големите Пинк Флојд ( Pink Floyd ), на светската концертна турнеа “ The Wall live”. Концертот ќе се одржи на Олимпискиот стадион во Атина на 31 јули, 2013. Регуларните карти ќе чинат од 44 евра до 64 евра.

Онлајн карти може да купите на страната –

https://shop.ticketpro.gr/el/Event/Detail/1081/roger-waters-the-wall

http://www.youtube.com/watch?v=iewgnHkS3QA

hhjgtРенесансниот фестивал во Ретимно ( Renaissance festival of Rethymno ) –се одржува во градот Ретимно на Крит ( Rethymno, Crete ) веќе 20 години. Ренесансниот фестивал стана духовен и уметнички фестивал кој секое лето, преку стотиците уметници од целиот свет, блеска со театарски и балетски претстави, ликовни изложби, музика.Фестивалот ќе започне на 25 август и ќе трае до 05 септември.

hyjjk

Повеќе на странатаhttp://www.rfr.gr/index.php?langid=52

Како да стигнете таму:

Скопје – Атина 710 км, Атина – Ираклион (Heraklion, главниот град на Крит) со траект патот трае од 6 часа и 30 минути од 7 часа, траектот за едно возило и 2 патници во временскиот период кога е фестивалот, ќе чини од 35 до 40 евра, повратен билет. Ираклион – Ретимно, 82 км, со кола 1 час и 10 минути.

Истанбул – Антина (преку Александрополис) со кола 1100 км, 11 часа.

Истанбул – Ираклион со авион , 1 час и 35 минути.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gHTdwu3wFFU

Коментари