Водич низ СКОПЈЕ

Попова Шапка – вистински снежен рај

И додека странците им се восхитуваат на природните убавини на нашата земја, завидувајќи ни на богатството што го поседуваме, ние „навидум сопственици на природните богатства“ не сме ни свесни што сé имаме добиено како наследство од нашите дедовци, и кое наследство потоа треба да го оставиме на идните поколенија. Не ги познаваме доволно, а уште помалку се грижиме за тоа како да ги заштитиме, и зачуваме убавините што ни се на дофат на раката, на пример најважниот скијачки центар на Македонија, Попова Шапка. Воздухот на оваа планина – рај  вреди повеќе отколку нејзиниот снег.

Балкон 3 низ објективот ви ја пренесува атмосферата од еден прекрасен сончев викенд на Попова Шапка. Народ под сите очекувања. Жичарите, се само декор на прекрасната планина.

Уживајте…

Хусамедин Гина

Коментари