Водич низ СКОПЈЕ

Поглед на Атина

TR GR EN

Додека животот тече во градот на 5 милиони жители, полн со грижи….cover atina

сите ние кои работиме во центарот на градот, чувствувајќи ги секојдневните забрзани вибрации зад бетонските згради, едвај забележувајќи ги познатите споменици… 

atina1

2

другото лице на градот, сè уште блескаво, е тука да нè награди и помири со него.

3

Имате отворен поглед кон центарот на градот од кафулињата, терасите и балконите на околните ридовите . Тоа е она што го баравме, малку пауза од секојдневната гужва, дружба со пријателите и можност да се заборават сите грижи…

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Ова е многу важен дел од начинот на живот во Атина, и можеби познатата глетка ни помага повторно да ја откриеме убавината која отсекогаш се наоѓа околу нас.

14

 Софија Николаoу

Коментари