Водич низ СКОПЈЕ

Планинарска авантура низ чудесната Шара

Пешачење низ остатоци од зимски снег додека ја чувствувате врелината на летното сонце. Измешани звуци од музиката на кавалот и плисокот на планинскиот водопад. И сето тоа зачинето со вкусот на киселото млеко подготвено во шарпланинските бачила. Балкон 3 ве води на планинарскиот поход кон месноста Лешница на Шар Планина, на кој годинава учествуваа околу 400 планинари од Македонија и од странство.

Зоран Димовски

Коментари