Водич низ СКОПЈЕ

Eсен во Скопје

 

Зов

Ах овој есенски ден
со сонце позлатен!

Излези, излези брзо
заедно да проскитаме,
исти луѓе да видиме
со иста смеа да итаме.

Срцево ми е денеска
детенце неповиено
од светлина опиено,
од овој есенски ден
со сонце позлатен.

_____________Блаже Конески

 

Скопје, есен, Градски Парк

„Има еден дом сред жолто лисје...“

Есен на плоштад

 

Коментари