Водич низ СКОПЈЕ

Отворено четвртото издание на „Македокс“

Почна Македокс. Ударничките песни на партизанските бригади овековечени во филмот за уривањето и изградбата на Скопје по катастрофалниот земјотрес од 1963 година, „Скопје ’63“, како и освежувачки предизвикувачките и инспиративни слободарски тонови на импресивната приказна за Сиксто Родригез, човекот кој со својата музика влијаел на слободата на Јужноафриканското општество без притоа да знае за тоа, екранизирана под насловот „Барајќи го Шугар мен“ најавија големи очекувања од годинешната програма.

179779_552473974803845_1142301289_n

Се погоди и небото. Без дожд, ако не се сметаат неколку паднати ѕвезди. Се погодија и приказните. И испратените пораки, кои годинава ќе ве оставиме да ги дешифрирате сами.
Просто. Појдете на Македокс. Четврти пат годинава. Повеќе од обично кино.

[nggallery id=8]

Г.И.

фото: Галина Страчкова, Димитар Апостолов

Коментари