Водич низ СКОПЈЕ

Највисокото државно признание „11 Октомври“ за Лазаров, Арсовски, Михајловски и Ставридис

Ристо Лазаров, Петар Арсовски, Драги Михајловски и Александар Ставридис се годинашни добитници на највисокото државно признание за животно дело, наградата „11 Октомври“.

Награда 11 Октомври, за животно дело во областа на културата и уметноста оваа година, како што објави Службен весник, оваа година оди во рацете на Ристо Лазаров, писател и новинар, со преку 80 напишани и преведени книги, кај Драги Михајловски, преведувач и писател и актерот Петар Арсовски. За животно дело од областа на здравството, наградата ја доби Александар Ставридис, хирург уролог.

Д.Ч.

Коментари