Водич низ СКОПЈЕ

На паркингот позади Томче Софка изгребана колата на висок функционер на меѓународна фондација

На паркинкот кај салата Партизан, позади познатиот скопски ресторан Томче Софка, денеска беше серизно оштетен автомобил на висок претставник на позната меѓународна фондација со седиште во Скопје.

Причините за овој вандалски чин се непознати, но се шпекулира дека во позадина на овој случај е намерата да се дефокусира јавноста од актуелните случувања во Република Северна Македонија.

„Развојот на настаните и информациите добиени по апсењето на одредени лица во изминатите денови наведуваат дека клопчето на криминалот полека се одмотува, а маглата околу случајот се расчистува. Според првичните информации може да соопштиме дека високи функционери од меѓународни организации се вклучени во прекуграничен шверц со цигари, но најверојатно и во други сомнителни активности како што е избегнување на данокот да почастат кога ќе се стекнат со ново возило на еден или друг начин“, изјави Сами Дрилер, виш инспектор од НТШ при МВР. „Ова е спротивно на одредбите на граѓанските обичаи кога ново возило се залева со добра голтка“, додава Буши.

Оштетениот А.Е. вели дека досега се нема замерено со никого и не знае од кого може да е испратена оваа порака, но додава дека после овој чин ќе се повика на повисоки, духовни, авторитети за заштита на автомобилот. Наредната недела на свечена церемонија, во присуство на свештеник од православната црква, автомобилот ќе биде осветен, информира оштетениот А.Е.

Коментари