Водич низ СКОПЈЕ

Мусака – едно име, многу вкусови

TR GR EN

Мусаката е омилен специјалитет и во Македонија, и во Грција и во Турција. Во сите три земји го носи истото име, но се подготвува на различен начин и со различни состојки. Мусаката исто така е едно од најпопуларните јадења и во земјите на Блискиот и Средниот Исток.

Во продолжение погледнете како да го подготвите овој специјалитет. Добар апетит!

Миле А. Ристевски

Коментари