Водич низ СКОПЈЕ

ЉУБОВ БЕЗ ГРАНИЦИ, ГРЧКО-ТУРСКА МОДЕРНА БАЈКА

Грчко-турска љубовна приказна која започна пред точно шест години. Медиумите од двете земји врската помеѓу познатата грчка новинарка Fani Grammatikogianni и претседателот на фудбалскиот клуб Галатасарај, Унал Ајсал ја нарекуваат модерна бајка.

Убавата и позната грчка новинарка Fani Grammatikogianni го освои срцето на еден од најмоќните луѓе во Турција, претседателот на најпопуларниот турски клуб на сите времиња, Галатасарај. Бајката започнува токму во Грција. При една посета на Атина, Ајсал во ресторан ја среќава Фани и како тоа обично бидува, се случува љубов на прв поглед. Угледниот бизнисмен се обидува да се доближи до убавата Гркиња и после неколку обиди успева да ја убеди да излезат заедно. И оттогаш до сега, се е како во приказна, секако понежна од фудбалот и пореална од телевизијата. „Во неколку зборови, Фани успеа да го освои замокот“, пишуваат грчките весници.

По овој настан парот Фани – Ајсал животот го минува во прекрасната Женева, на грчки терен во Атина и во Истанбул, Турција. Унал Ајсал не е само претседател на најеминентниот турски фудбалски клуб, туку во исто време е и лидер во енергетскиот сектор. Неговата компанијата Unit International е една од најголемите на Блискиот Исток, а покрај Турција, активен е и во Бугарија и Италија. Фани пак, со години работела во голем број грчки ТВ куќи.
Деновиве, двојката со 50-метарската луксузна јахта ги обиколува грчките острови, каде веројатно Фани на Ајсал му раскажува за старата грчка култура и убавината на земјата.

Коментари