Водич низ СКОПЈЕ

Есен – време на златна боја и разделби

TR GR EN

Веќе сме длабоко навлезени во жолто – златната доба од годината. Тоа се двете неразделни бои кои недвосмислено асоцираат на есента, годишно време кога природата полека умира. Велат дека есента ја нарушува рамнотежата во човекот и дека ова време изумираат и најголемите љубови. Во поезијата често пати есента е кобна и ги зема љубовта и надежта од нашите срца, а наместо нив ни ја носи тагата и разделбата. Нерето е посурова и од грубата и студена зима.
Сепак, за многумина токму есента е најубавото годишно време. За тие што сакаат да прошетаат по конфетите од жолти лисја токму сега е вистинското време. Совршено место за средба со есента е Градскиот парк во Скопје. Балкон3 еден прекрасен сончев викенд беше токму таму. Прошетавме низ распосланите лисја и со нашиот објектив ги уловивме најубавите есенски моменти.

DSC_0270

DSC_0224

DSC_0163  DSC_0175 DSC_0188   DSC_0256 DSC_0258 DSC_0261 DSC_0264

DSC_0164 DSC_0265 DSC_0268  DSC_0273

DSC_0198 DSC_0279 DSC_0284

Фото: Хусамедин Гина

Коментари