Водич низ СКОПЈЕ

Добри вицови од Балканот

segi

1.

Германец, Французин, Англичанец и Грк коментираат за сликата на Адам и Ева во Еденската градина.

Германецот вели “Погледнете ги овие совршени тела, таа е висока и русокоса, тој е атлетски граден и мускулест… сигурно се Германци.”

Французинот веднаш реагира “Не верувам дека се Германци. Чиста еротика извира од двајцата. Таа е толку женствена, а тој мажестван… Знаат дека наскоро ќе се соочат со искушението… сигурно се Французи.”

Англичанецот се спротивставува “Погледнете. Смирениот израз на нивните лица, суптилното држење на нивните тела, чувствителните движења. Може да бидат единствено Англичани.”

И Гркот извикува “Не се согласувам! Овие луѓе се дефинитивно Грци! Погледнете внимателно: Адам нема панталони. И двајцата се боси. Спијат под дрво. Имаат само едно јаболко за јадење. Не протестираат за тоа. И одозгора на сè, веруваат дека живеат во рајот!”

2.

Слонот го прашува диносаурусот  “Ти прати ли Ное покана за пријател?”

“Не”

“Тоа е лоша вест…”

3.

Мажот ја прашува жената: Што има за ручек, ми се јаде.

Жената: Ништо нема.

Мажот: И вчера ништо денеска пак ништо..

Жената: Е, јас кога готвам готвам за два дена да има..

4.

Неколку брачни парови кои подолго време се во брак, на заедничка седенка почнуваат муабет за тоа колку се караат со нивните сопруги, сопрузи.. и во тааа дискусија се вртат кон еден од присутните и му велат. Добро бе, ние се караме сите, лом се правиме, тебе и женати не сме ве виделе никогаш да се скарате, да кренете глас. Како ви успева тоа?

Е, како.. Убаво, ние се имаме договорено уште кога се земавме некои основни работи и се придржуваме до нив и така..

Е што се договоривте, прашуваат присутните.

Па, се договоривме за сите покрупни и битни работи одлучувам јас, а за сите поситни и не толку битни работи одлучува жена ми.

И?

Па до сега ништо крупно и битно немало..

5.

Зошто Македонците не одат подалеку од Халкидики на одмор?

За да не им се расипат патлиџаните и сирењето.

smea1 balkon3

Коментари