Водич низ СКОПЈЕ

Ден на различности

TR GR EN

Под мотото „Различни, но еднакви“ преку традиционални јадења и танци од различни етнички заедници, спој на модерното и традиционалното, беше одбележан денот на различностите во Тетово.

Прославата на овој ден, поинаков од другите, кој веќе преминува во традиција, ја рефлектира културата на сите заедници кои живеат во Тетово. Соживотот и толеранцијата се клучен фактор за подобра иднина, а тоа е вистинската вредност на секое општество.

Зоран Димовски

Коментари