Водич низ СКОПЈЕ

Децата се столбот на светот

TR GR EN

Бурса беше домаќин на многу значаен конгрес за пријателството меѓу децата. На конгресот „Децата се столбовите на светот“, организиран од општината Бурса, учествуваа над сто деца од балканските земји. Тие преку слики и цртежи посакаа војните на овие простори никогаш повеќе да не се повторат и испратија порака за мир, пријателство и среќна иднина. „Војната во Босна беше последниот ваков крвав настан. Нашата цел е таквите работи да не се повторат“, порача градоначалникот на Бурса, Реџеп Алтепе. Во продолжение погледнете го видеото од конгресот одржан во културниот центар Тајаре во Бурса.

Коментари