Водич низ СКОПЈЕ

Да Ти Нацртам: За државното „БЕСПЛАТНО“

Кога државата вели дека обезбедила нешто бесплатно, тоа е исто како фрижидерот да рече дека чести ручек. Ако никој не стави храна во фрижидерот, ќе нема ни што да се извади. Ако никој не и даде пари на државата, ќе нема ни таа што да даде. Ништо не се создава со магија внатре, ниту во фрижидерот, ниту во државната каса. Според тоа – државата никогаш ништо не дава бесплатно!

 

 

Коментари