Водич низ СКОПЈЕ

Чај, маса и вечни пораки под стаклото

TR GR EN

Приказна со пораки за љубов се развива на една маса во легендарното ресторанче „Галерија 7“ во Старата скопска чаршија. Се почнало од двајца заљубени на последниот ден од минатата година. Гостите, знајни и незнајни, продолжиле да ги шират емоциите и се допишуваат едни со други, пренесувајќи си ги вечните зборови „те сакам“. Под стаклото на масата се уште има доволно простор за приказната да продолжи.

Фото: Тоше Огњанов

 

Коментари