Водич низ СКОПЈЕ
» На Балкон
Охрид каков што ретко го гледаме – прекрасен и зиме

Охрид каков што ретко го гледаме – прекрасен и зиме

Жителите на древниот Охрид, сместен во пазувите на планините Галичица и Јабланица во југозападниот дел од Македонија, не се навикнати на остри зими. Тука се судираат медитеранската и континенталната клима, а четири милиони старото  Охридскот Езеро сместено...
Mobile online casino mode

Mobile online casino mode

Content Experience Customer Service Summary The speed of the slot, combined with the wide range of payment methods, makes it an interesting mobile top australian online casino right out of the box. For example, we...
Довидување во „Ван Гог“!

Довидување во „Ван Гог“!

“Ван Гог” не е само име на кафуле во Скопје. Денес тоа е веќе топоним. Едно од култните места кои постојат непрекинато повеќе од две децении. Помина низ разни фази, го водеа луѓе со различни...
ЗАД СЦЕНА МИРЕН, НА СЦЕНА ВИСТИНСКИ „ЅВЕР“

ЗАД СЦЕНА МИРЕН, НА СЦЕНА ВИСТИНСКИ „ЅВЕР“

“Во Македонија има големи мајстори на музиката, особено кога станува збор за дувачките инструменти, како што се трубата, саксофонот” вели Џеџели. Не сум заборавил, ниту пак можам да заборавам Моја најголема љубов, немој да се...
ИСТАНБУЛ – ЕДНА СНЕЖНА БАЈКА

ИСТАНБУЛ – ЕДНА СНЕЖНА БАЈКА

За Истанбул велат дека е градот од бајките. Од почетокот на неделата градот на бајките стана “снежен град од бајките”. Снегот без да престане паѓа 45 часа. Градот се соочува со најстудениот ден во последните...

ЕЛЕНИ КАРАИНДРУ – ФИЛМОТ Е ИНСПИРАЦИЈА ЗА СОЗДАВАЊЕ ГОЛЕМИ ДЕЛА

Филмската, односно применетата, музика навистина е денес жанр сам за себе. Тука можат да се сретнат многу автори, познати и непознати кои неуморно творат и оставаат свој печат. Поголемиот дел од музиката која е снимена...
How do Australians choose online casinos?

How do Australians choose online casinos?

Content Poker online at Jokaviproom Casino Software Payment Methods to Use for Deposits and Withdrawals A new study by joka vip room has revealed some interesting statistics on Aussie players. Researchers found that while more...
Ќе „падне“ ли Белград?

Ќе „падне“ ли Белград?

Победиле или не, за нас сте веќе херои! Илјадници љубители на ракометот од Македонија пристигнуваат во Белград. Најмногу денеска пред натпреварот со Србија кој за храбрите момци предводени од Кире Лазаров може да биде одлучувачки...
Волшебникот од Оз – рецепт за сите

Волшебникот од Оз – рецепт за сите

Ретки се миговите на целосно опуштање, задоволство, но и на доживување врвна есетска изведба на штиците, за кои одамна е речено дека живот значат . Па затоа што тие мигови во современиот македонски театарски простор...
Излези момче… Во Ниш… Дома…

Излези момче… Во Ниш… Дома…

„Добредојдовте браќа. Во Ниш, вие сте домаќини и никогаш нема да бидете гости!“ – се зборовите со кои нишлии пречекаа 7.000 македонски навивачи. Ниту нерешениот исход со Шведска, ниту поразот со Германија, ниту лошата и...