Водич низ СКОПЈЕ
» Локации
Дестан

Дестан

Доколку ги прашате скопјани, каде може да се пробаат најдобрите ќебапи во градот, веројатно ќе добиете барем десетина различни одговори. Сепак, сигурно најчестиот одговор кој ќе го добиете ќе биде: „Оди во Дестан, нема да...
Слаткарница Палма

Слаткарница Палма

Слаткарница со егзотично име, 40-годишна традиција и сладолед на топчиња со кој пораснале многу деца, а и нивните деца. Авторот на овие редови магичниот вкус на сладоледот првпат го почувствува токму во „Палма“ пред околу...
Слаткарница Апче

Слаткарница Апче

Во Скопје има неколку култни места, кои сите ги знаат. Едно од нив е слаткарница со необично име. Апче. Доколку сакате да ја пробате најдобрата боза во градот и да се заблажите со вкусни еклери,...

Пивница „Стар град“

Пивницата „Стар град“ или како што ја викаат скопјани само Пивница е едно од најпопуларните места во Старата скопска чаршија. Голем избор на пиво и пристојно мезе кое ќе ви помогне да испиете кригла повеќе....
Национална Галерија Даут Пашин Амам

Национална Галерија Даут Пашин Амам

Даут Пашин Амам e историски споменик на Исламската култура и убав пример на Исламска архитектура. Амамот е изграден од Даут Паша во втората половина на 15 век. Градбата првобитно била поделена на машки и женски...