Водич низ СКОПЈЕ
» Галерија

Охрид, македонскиот бисер

Охрид со своите педесетина цркви, едно од најстарите и најубавите езера на светот и богатото културно и историско наследство, е туристичкиот центар на Македонија. Бисер на градот е езерото во чии чисти и длабоки води...
Островот Патмос

Островот Патмос

...

Eсен во Скопје

  Зов Ах овој есенски ден со сонце позлатен! Излези, излези брзо заедно да проскитаме, исти луѓе да видиме со иста смеа да итаме. Срцево ми е денеска детенце неповиено од светлина опиено, од овој...
Старата скопска чаршија

Старата скопска чаршија

Старата скопска чаршија е едно од најживописните места во Скопје и најчест мотив на разгледниците од градот. Чаршијата била градски центар за трговија уште во XII век, а денеска е центар на културните збиднувања и...
црква свети пантелејмон

црква свети пантелејмон

...

подготовки за посетата на турскиот премиер ердоган на скопје

...