Водич низ СКОПЈЕ

Брисел се подготвува за тродневниот Балкан Трафик фестивал

Бриселската Палата на убави уметности е по шести пат годинава домаќин на фестивалот Балкан Трафик (Balkan Trafik). Годинава, повеќе од кога и да е, Балкан Трафик ви ја претставува автентичноста на балканската култура. Во уникатна атмосфера повеќе од 200 уметници ве очекуваат да ги споделат со вас нивната музика, филм, танц, ателјеа, гастрономија…. Празник за очи и уши и ритмови на кои не може да им се одолее кој се одржува од четврток 12 до недела 15 април 2012 година.
Балкан Трафик е место на кое секоја година се среќаваат најдобрите уметници од регионот и од дијаспората, секој со сопствен стил. Фестивалот нуди примероци од различните култури и заедници од југо-источна Европа и привлекува секоја година над 7500 посетители.
Палата на убави уметности Брисел
12-15 април 2012
Сајт на Фестивалот
www.1001valises.com

Коментари