Водич низ СКОПЈЕ
Софија Николау
Повеќе информации за

Софија Николау

Софија Николау сака да патува колку што е можно повеќе. Луѓето, градовите и храната во земјите околу Медитеранот се нејзини омилени. Се обидува да го заврши докторатот од Економска Географија (но не вложува доволно напори). Мисли дека Балканот е лудо и уникатно место, и бидејќи сме родени тука, тоа мора да има свое значење!

Напишано од

Софија Николау:

Монастираки – историјата на Атина на дланка

„Ако застанете во центарот на плоштадот Монастираки и се свртите околу себе добивате потполна слика за минатото и сегашноста на Атина кои се видливи на тие неколку квадратни метри.“ Сместен во срцето на градот Монастираки...