Водич низ СКОПЈЕ
Мирко Трајановски
Повеќе информации за

Мирко Трајановски

Мирко е млад скопјанец. Со новинарство се занимава 10 години, а кога не е „заглавен“ пред компјутер сака да слуша стара музика и да гледа нови серии. Ако мора да бира омилени филмски и книжевни дејци, веројатно изборот би паднал на Вуди Ален и на Оскар Вајлд. Не е многу по спортот ама ужива да вози велосипед, а турите најчесто завршуваат со топли ќебапи и ладно пиво. Два пати беше предложен за претседател на куќен совет ама ниту еднаш не го избраа... А, и сака да патува, па кој не сака?

Напишано од

Мирко Трајановски:

Продолжи да возиш, Дејане!

Интервју со Дејан Зафиров, човекот кој со велосипед извози 5.300 километри од Њујорк до Сан Франциско. Дејан пред пет и пол години ја изгубил левата нога и сега се движи со помош на протеза, но...