Водич низ СКОПЈЕ
Кристина Ангелеска
Повеќе информации за

Кристина Ангелеска

Кристина е авантурист во вечна потрага по доза креативност. Љубопитна, интуитивна, секогаш насмеана. Ужива кога слуша музика и со неа се буди, пешачи, вежба и заспива. Сака да прочитам добра книга, а еден од нејзините омилени автори е Херман Хесе. Ја сака уметноста и културниот живот. Обожува да патува, да открива нови места, култури и религии. Би сакала да го прошета светот, но ако мора да бира на листата со желби би ги ставила Њујорк, Лондон, напуштениот древен град Петра во Јордан и Кападокија. Најлуди нешта што би ги направила се банџи, скок со падобран или да ја почувствува магијата на летање со параглајдер :)

Напишано од

Кристина Ангелеска:

Дондурма – сладолед што не се топи

Дондурма – сладолед што не се топи

Сладоледот, омиленото летно освежување, се подготвува на милион начини и со најразлични вкусови, а подеднакво е обожуван на сите континенти. Сепак автентичниот турски сладолед „дондурма“ е еден и единствен и се разликува од сладоледот кој...