Водич низ СКОПЈЕ
Бедри Реџалари
Повеќе информации за

Бедри Реџалари

Бедри со новинарство се занимава речиси 20 години. Слуша музика претежно тоа што ќе го изберат Анди и Дефина, кои за него се најдобар подарок од Господ. Сака многу да патува и до одреден степен ја постигнал таа цел, благодарение на професијата. Меѓу најдалечните дестинации што ги посетил е Кина, но на списокот на желби и натаму остануваат САД и скандинавските земји. Слободното време, (иако го има многу малку) им го посветува на Дефина и Анди, секогаш на располагање да ги исполни нивните желби. На кусо, живее и работи нивните соништа да станат реалност...

Напишано од

Бедри Реџалари:

Celebrities Funerals-Bonnie Hunt

Celebrities Funerals-Bonnie Hunt

It’s hard to imagine a world without celebrities, but when they pass away, their funerals are some of the most memorable events on the planet. From David Bowie to Aretha Franklin, the lives of these...
Types of Betting Games

Types of Betting Games

Whether you’re a fan of poker ibebet or horse racing, a betting game is always a great way to pass the time. And there are so many different betting games to choose from, it’s easy to...
Балкон3 ве води во Ксамил – одлична дестинација за летен одмор

Балкон3 ве води во Ксамил – одлична дестинација за летен одмор

Со растот на температурите и доближување на летните одмори, расте и интересот за туристичките дестинации. Балкон3 овој пат одлучи да ви претстави едно поинакво туристичко место каде можете да ги поминете летните одмори. Ние ќе се... Со температурите расте интересот за одмор
Езерото Треска на милост на времето

Езерото Треска на милост на времето

Езерото Треска според сите изгледи и оваа сезона ќе остане без посетители. Граѓаните велат дека и годинава во езерото ќе се разладуваат комарците, бидејќи е претворено во мочуриште и воопшто не е безбедно за капење.... Пет милиони евра за ревитализација
Сарма од лист од кисела зелка или од листови од винова лоза

Сарма од лист од кисела зелка или од листови од винова лоза

Омилено јадење на семејството Реџалари е сармата, било од листови на кисела зелка или од винова лоза. Ова јадење обично се подготвува за време на викенди кога сите членови на семејството се дома и кога... Рецепт и подготовка
Убавините на Превала

Убавините на Превала

Февруари пристигна во Превала без ниту една снегулка. Жителите на овој туристички центар, особено постарите, не паметат дека вакво нешто се случило претходно. Среде зима на ова туристичко место кое се наоѓа на 1500 метри... за гурманите има и одлична погача
Жив покрај својот гроб

Жив покрај својот гроб

Необичен настан, што јас би го нарекол феномен, се случи во косовската престолнина, Приштина, поточно, во населбата Арберија во Приштина. Ако ви се укаже можноста да минувате покрај христијанските гробишта или пак специјално одите во...

Аки од Камењане – омилениот домаќин на светските оперски ѕвезди

„На трети ноември Аки од Камењане ќе седне во централниот дел на Виенската опера, на местото каде што заслужува да седи само императорот, ќе биде осветлен со рефлектори и само за него ќе пеат голем...