Водич низ СКОПЈЕ
Avatar
Повеќе информации за

Благоја Стаматовски

Напишано од

Благоја Стаматовски:

Доделување на награди – AltcineAction 2013

Доделување на награди – AltcineAction 2013

Како што и претходно напоменавме, интернационалната филмска платформа Алтсин го организира интернет фестивалот за кратки филмови, AltcineAction. Фестивалот помина успешно, со повеќе стотици критики кои се пишуваа до 27ми септември. Младите продуценти на краткотрајни филмови...
Гласајте за најдобриот краток филм на Балканот

Гласајте за најдобриот краток филм на Балканот

Онлајн фестивалот за кратки филмови, altcineAction, е веќе започнат! Без разлика што Балканот е релативно мало место, Алтсин уште еднаш докажа дека овие земји се преполни со способни и креативни младинци. Како што претходно напоменавме,...
Бидејќи ова не е Холивуд, ова е Балканот

Бидејќи ова не е Холивуд, ова е Балканот

Балканскиот филм на дланка. „Битката“ со холивудските блокбастери може да почне. Балкон3 Ви ја претставува филм и видео платформата Алтсин, проект целосно и непоколебливо посветен на промоција на балканската кинематографија. Организирање интернет фестивали, новости и...