Водич низ СКОПЈЕ
Балкон3
Повеќе информации за

Балкон3

Ѕирнете во дворот на соседот, излезете на Балкон!

Напишано од

Балкон3:

Зошто некои луѓе се однесуваат брутално  кон животните?

Зошто некои луѓе се однесуваат брутално кон животните?

Стотици случаи на злоупотреба на животните на секој чекор во Грција укажува на варварско однесување кон миленичињата и животните. „Панхеленик – Федерацијата за заштита на животната средина“ и „Животните и Панхеленик – координативниот комитет за...
Нераскажаната приказна за грабнувањето на Мис Стон

Нераскажаната приказна за грабнувањето на Мис Стон

Во прегратките на питомата Беласица и студениот Огражден, струмичкиот крај на тромеѓето на Македонија, Грција и Бугарија, е изобилие од богатства. Богат со историја, недопрена природа, кристално бистра изворска вода, колоритен карневал, румен домат и...
Горд сум што сум член на оваа мила академија

Горд сум што сум член на оваа мила академија

Илбер Ортајли – историчар, директор на палатата Топкапи во Истанбул Човек со голема самодоверба, голем познавач на историјата, почитуван низ целиот свет, но, понекогаш без влакнa на јазикот. Тоа се основните карактеристики на модерниот турски...

подготовки за посетата на турскиот премиер ердоган на скопје

...

Галерија: Зимски марш – викенд на планина

Да се искачиш на врвот е опција (право на избор), но да се симнеш долу е задолжително. Ова го напиша познатиот алпинист Ед Вистурс, првиот Американец кој се искачил на сите 14 врвови повисоки од...