Водич низ СКОПЈЕ
Александар Манасиев
Повеќе информации за

Александар Манасиев

Новинарската „голгота“ ја живее од 2003 година, а секој ден му е ново слатко измачување. Сепак, зависник е од адреналинот кој го носи професијата. Кога го остава новинарското перо љубител е на астрономија , чита СФ-литература и омилени автори му се Вилијам Гибсон и Филип К. Дик. Порок му се добрите серии како „The Wire“. Ги сака патувањата, без разлика дали со отворени или пак со затворени очи.

Напишано од

Александар Манасиев:

Лондон го слави спортот, но и добрата забава

Лондон го слави спортот, но и добрата забава

За Лондон, главниот град на Обединетото Кралство, велат дека никогаш нема да ви здосади, дури ни тогаш кога ќе ви здосади и животот. Ова посебно важи деновиве кога градот е метропола на светските спортски случувања....
Охридско езеро има свој двојник во вселената

Охридско езеро има свој двојник во вселената

Едно од многуте езера на Титан – најголемиот природен сателит на планетата Сатурн од 2010 година е наречено Охридско Езеро. Поблиску пак до Земјата е планетата Марс, каде еден од кратерите е наречен Ресен, по...
Слободно летање над урбаната џунгла

Слободно летање над урбаната џунгла

Човекот отсекогаш сонува да лета и да ја победи гравитацијата како што тоа го сторил митскиот летач Икар. Летањето ја симболизира слободата по која секој човек тежнее. Токму затоа секому му се случило, барем на...
Билетот на солидарноста буди надеж во Атина

Билетот на солидарноста буди надеж во Атина

Солидарноста во грчката метропола Атина денес во време кога светската економска криза се усидри во оваа земја доби своја цена. Зрното надаж за будење на културата на солидарност чини само 1.40 евра. Случајно или не...