Posts tagged as: ushqim
Zemanta Related Posts Thumbnail

Ramazani dhe 10 pyetjet më të zakonshme rreth agjërimit

Para agimit, pres erën e parë të syfyrit nga kuzhina. Nëna ime gatuan. Ndjehet era e ëmbël, plotë ndjenja. Kjo nuk është vetëm era e ushqimit, por era e gjithë shpirtrave që janë në pritje... agjërimi është “varfëri e detyruar”
Trileçe, ëmbëlsira të cilës nuk mund ti rezistoni

Trileçe, ëmbëlsira të cilës nuk mund ti rezistoni

Koha për Ballkon3 recetë. Për këtë vikend vendosëm t’ju ndihmojmë që të përgatisni ‘Trileçe’, deserti i dashur edhe për ekipin e Balkon 3. Kënaqësi e ëmbël që nuk mund t’i rezistoni doti. Trileçe shkrihet në...
baklava

Bakllavë e vërtetë nga mjeshtrit e Stambollit

Bakllava është ende një nga desertët më të njohur dhe jemi shumë të lumtur që kishim mundësi të shohim si përgatitet bakllava e vërtetë, gjatë turneut tonë të kuzhinës në Stamboll, të Turqisë. Destinacioni jonë... Testim i bakllavasë me të dëgjuar
Mish i fshatit, kënaqësia gastronomike e përcjell me verë të kuqe

Mish i fshatit, kënaqësia gastronomike e përcjell me verë të kuqe

Ushqimi nga hapësirat ballkanike e cila konsumohet gjatë gjithë sezoneve edhe pse më mirë është kur jashtë është ftohtë, duke pas parasysh se ka disa lloje të ndryshme të mishit. Nëse kjo kënaqësi gastronomike kërkon... mos u frikoni, përpiquni ta gatuani këtë recet
Gjithçka për tiropita: Ushqimi I preferuar në Greqi

Gjithçka për tiropita: Ushqimi I preferuar në Greqi

Të njohur për tejkalimin e mëngjesit, grekët fillojnë të shqetësohen për konsumimin e ushqimit në mëngjesin e vonshëm, kur vjen koha për “dekatiano”  apo “ mëngjes (uzinë) në ora 10”. Ky ushqim shpesh përbëhet nga... Thjeshtë pyetni vendasit
Musaka me lulelakër

Musaka me lulelakër

Në këtë pjesë të botës nuk ekziston musaka por musaki. Ky është një ushqim që na bashkon e që e dimë se gjithkund mund ta gjejmë. Ndoshta me përbërje dhe shije të ndryshme por gjithkund... Variant më e lehtë për musakë klasike
Lakrori i Malishevisë

Lakrori i Malishevisë

Në pjesën lindore të Maqedonisë, në Malishevën e bukur përgatiten ushqimet më të mira maqedonase. Të shkruara apo të mbajtura mend nga goja e gjysheve dhe stërgjysheve, amviset e reja po i rinovojnë recetat e...
Flija

Flija

Flija e përgatitur me saç është specialitet i kuzhinës tradicionale shqiptare. Flija është ushqim shumë i preferuar shqiptar. Ajo mund të piqet edhe në shporet me rrymë apo me dru por më tepër preferohet me...
Mëlçi e zezë e skuqur nga Edrenja: Receta sekrete

Mëlçi e zezë e skuqur nga Edrenja: Receta sekrete

Edrene, qytet kufitar, vend magjik që  bashkon Anadollin dhe Evropën, ku takohen tre lumenjtë Tunxha, Arda dhe Marica. Qytet i cili ju përfiton me ngrohtësinë e vet menjëherë sa ta vizitoni atë. Mikpritja e njerëzve...
„Tavuk goksu“ – desert me mish ule

„Tavuk goksu“ – desert me mish ule

Në kuzhinën turke mund të gjenden shumë deserte që mund të përgatiten me qumësht, por definitivisht të rralla janë ata, që në vete përmbajnë mish. Tavuk goksu (tavuk göğsü) është një lloj pudingu me qumësht,...