Posts tagged as: Turqi
Me biçikletë nga Maqedonia në Stamboll

Me biçikletë nga Maqedonia në Stamboll

Edhe pa makinë apo aeroplan, rruga Maqedoni-Turqi nuk paraqet pengesë Ai është një adhurues I pasionuar i sportit në dy rrota. Për Goce Shutevski nga f. Rusinovo të Berovës (Republika e Maqedonisë) nuk ka rëndësi... sfida në diell gjatë muajit gusht
Gjithë fshati e përgatit, gjithë fshati e konsumon – Keshkek

Gjithë fshati e përgatit, gjithë fshati e konsumon – Keshkek

Kjo traditë është në listën e UNESKOS si një nga pasurit kulturore jo materiale të Turqisë. Disa gra nga një fshat i vogël i Turqisë juglindore këndojnë këngë për llaçin e madh prej druri që... kur do hamë keshkekun tënd?
Shtatë fakte interesante për kafen turke

Shtatë fakte interesante për kafen turke

Konsumimi i kafesë për shumicën prej nesh është një ritual i përditshëm. Adhuruesit e kafesë nuk e fillojnë ditën pa këtë pije ‘magjike’. Kafeja turke është më shumë kulturë se sa pije, ndërsa në botë... Lezet: kafe me llokum
GULAXH – ËMBËLSIRË  QUMSHTI  ME SHEGË, ARRA DHE FËSTËK

GULAXH – ËMBËLSIRË QUMSHTI ME SHEGË, ARRA DHE FËSTËK

Balkon3  ju përgatit Gulaxh (Güllaç) – ëmbëlsirë tradicionale turke nga periudha Osmane, veçanërisht e vlerësuar gjatë muajit të Ramazanit Kuzhina turke është e njohur  për nga ëmbëlsirat shumë kalorike  dhe të shijshme me qumësht. Ëmbëlsira... Reçetë dhe peratitja
Ai që e provon – bëhet pishman njëherë- ai që nuk e provon- bëhet pishman njëmi herë

Ai që e provon – bëhet pishman njëherë- ai që nuk e provon- bëhet pishman njëmi herë

Nëse i qaseni kuzhinës magjike turke, gjithmonë mund t’ju befasojë dhe fascinojë… Ketë herë  bëhet me një kënaqësi  të çuditshme, me një emër edhe  më të çuditshëm : Pishmanije. Këto topa të pazakontë ,të shijshme... Reçetë-Provo, që mos të bëhesh pishman
SHILE – PLAZHE TË BARDHA, QETËSI DHE RELAKSIM NË VERI TË STAMBOLLIT

SHILE – PLAZHE TË BARDHA, QETËSI DHE RELAKSIM NË VERI TË STAMBOLLIT

Të vizitohet Stambolli, qyteti i cili 24 orë frymon dhe jeton me një ritëm të përshpejtuar, është një sfidë e vërtetë. Kur të arrini këtu shpejtoni për të vizituar çdo gjë, por kjo nuk është... Këtu është fanari më i madh në Turqi
Dhjetë fakte për Stambollin, qyteti që bën flirt në dy kontinente

Dhjetë fakte për Stambollin, qyteti që bën flirt në dy kontinente

Stambolli! Vendi që përmbush të gjitha dëshirat e botës dhe ju hap portat drejt  bukurisë së  çmuar, historisë, shoping-ut dhe flirtin në dy kontinente.   Kryeqytet I tre perandorive do ju fitoj pasi është shumë më... mbi 3000 dyqane në Kapali Çarshi
BURSA- ëndërr që nuk përshkruhet

BURSA- ëndërr që nuk përshkruhet

Nëse ju rrjedhin lot kur të shihni targën me numër 16, nëse në stadiumin Ataturk brohorisni vetëm për Bursaspor, nëse në hyrje të qytetit ndjeni Osman Gazin dhe nëse ju mungon teatri I hijeve Karagoz... Një nga qytetet më të sigurta në Turqi
Udhëtim dimëror në stilin Antep

Udhëtim dimëror në stilin Antep

Kujtimet e mia për Gaziantep janë të mjegulluara disi pasi herën e fundit e kam vizituar këtë qytet në një udhëtim zyrtar para dhjetë vitesh. Ajo që më ka mbetur në kujtesë është legjenda arkeologjike... Kafe, bakllava dhe muzetë
Teatri është ura ime mes Shkupit dhe Stambollit

Teatri është ura ime mes Shkupit dhe Stambollit

Nëse i hidhni  një sy listës së aktorëve që luajnë në shfaqjet e teatrit turk  nga Shkupi,  në moment një emër do t’ju befasoj. Mes gjithë emrave e mbiemrave, emri Biljana Jovanovska sigurisht që është...