Posts tagged as: Stamboll
baklava

Bakllavë e vërtetë nga mjeshtrit e Stambollit

Bakllava është ende një nga desertët më të njohur dhe jemi shumë të lumtur që kishim mundësi të shohim si përgatitet bakllava e vërtetë, gjatë turneut tonë të kuzhinës në Stamboll, të Turqisë. Destinacioni jonë... Testim i bakllavasë me të dëgjuar
Me biçikletë nga Maqedonia në Stamboll

Me biçikletë nga Maqedonia në Stamboll

Edhe pa makinë apo aeroplan, rruga Maqedoni-Turqi nuk paraqet pengesë Ai është një adhurues I pasionuar i sportit në dy rrota. Për Goce Shutevski nga f. Rusinovo të Berovës (Republika e Maqedonisë) nuk ka rëndësi... sfida në diell gjatë muajit gusht
EJUP DHE PJER LOTI KAFE NË STAMBOLL

EJUP DHE PJER LOTI KAFE NË STAMBOLL

 Njihuni me shpirtin dhe zemrën e Stambollit të vërtetë Nëse tani më e keni parë pjesën evropiane të Stambollit, Taksimin , Bejollun elegant, Kapali Çarshinë e zhurmshme, keni vizituar Aja Sofinë dhe Xhaminë e kaltërt,... Këtu me siguri nuk do tu dërgojë asnjë udhërëfyes
istanbul_sunset4_balkon3

Muzgu në Stamboll

Muzgu… për shumicën pjesa më romantike e ditës … moment kur ndërthuren  ëndërrat dhe ngjyrat… kur thyhen rrezet e diellit … ndërsa qielli derdhet në ngjyra nga më të ndryshmet, të cilët krijojnë skena të mahnitshme... Niseni në udhëtim të mrekullueshëm
SHILE – PLAZHE TË BARDHA, QETËSI DHE RELAKSIM NË VERI TË STAMBOLLIT

SHILE – PLAZHE TË BARDHA, QETËSI DHE RELAKSIM NË VERI TË STAMBOLLIT

Të vizitohet Stambolli, qyteti i cili 24 orë frymon dhe jeton me një ritëm të përshpejtuar, është një sfidë e vërtetë. Kur të arrini këtu shpejtoni për të vizituar çdo gjë, por kjo nuk është... Këtu është fanari më i madh në Turqi
Dhjetë fakte për Stambollin, qyteti që bën flirt në dy kontinente

Dhjetë fakte për Stambollin, qyteti që bën flirt në dy kontinente

Stambolli! Vendi që përmbush të gjitha dëshirat e botës dhe ju hap portat drejt  bukurisë së  çmuar, historisë, shoping-ut dhe flirtin në dy kontinente.   Kryeqytet I tre perandorive do ju fitoj pasi është shumë më... mbi 3000 dyqane në Kapali Çarshi
Takim me personazhin nga Athina nga romanet me detektivë dhe udhëtimi I tij në Stamboll

Takim me personazhin nga Athina nga romanet me detektivë dhe udhëtimi I tij në Stamboll

Inspektori Kostas Haritos është një polic ters dhe I moshës së mesme I cili jeton në një apartament të vogël në Athinë. Lufton me raste të rënda të vrasjeve në botën e errët urbane. Inspektori... Kush është kjo grua? Pse vret?
Byrek dhe simite të gatuara në kuzhinën tuaj

Byrek dhe simite të gatuara në kuzhinën tuaj

Duke jetuar larg Turqisë, më mungojnë shumë disa nga ushqimet e kuzhinës turke e në veçanti të ashtuquajturat ushqime rruge, ashtu siç u mungojnë ushqimet e shtëpisë shumë të tjerëve që jetojnë larg atdheut. Kur...
Shijojeni Stambollin vetëm për gjashtë orë

Shijojeni Stambollin vetëm për gjashtë orë

A keni qenë ndonjëherë të “robëruar” në aeroport në ndonjë qytet të madh duke pritur me orë të tëra deri sa të vij koha e fluturimit? Nëse jeni gjetur në një situatë të tillë, sigurisht...