Posts tagged as: recetë
baklava

Bakllavë e vërtetë nga mjeshtrit e Stambollit

Bakllava është ende një nga desertët më të njohur dhe jemi shumë të lumtur që kishim mundësi të shohim si përgatitet bakllava e vërtetë, gjatë turneut tonë të kuzhinës në Stamboll, të Turqisë. Destinacioni jonë... Testim i bakllavasë me të dëgjuar
E ëmbël dhe ballkanase

E ëmbël dhe ballkanase

Një recetë e thjeshtë për kënaqësi të ëmbël në Ballkan përbëhet nga: fruta (perime ose lule) i cili shndërrohet në ushqim të konservuar kur të zihet në shurup të trashë sheqeri-sherbet. Përgatitet në mënyrën e... Ëmbëlsirë nga vishnja
Krem supe me karota dhe kerri

Krem supe me karota dhe kerri

Mësime nga studentët grekë në Britani-kuzhina indiane Disa dekada të jetesës dhe studimeve në Britani të Madhe kanë lënë gjurmë të pashlyeshme dhe të qëndrueshme tek shumë gjenerata greke. Sigurisht, prezenca kudo e kuzhinës britaniko-indiane... Mësime nga studentët grekë në Britani-kuzhina indiane
pire_cover

Shpejtë, lehtë dhe në mënyrë tradicionale: pure nga patatet dhe domate jeshile

Nëse I ndiqni kanalet televizive për gatim, me siguri keni vënë re se emisionet më të njohura janë ato ku përgatitet shpejtë, lehtë pa shumë përbërës. Kjo kuptohet. Jeta sot është e shpejtë dhe e... Shijet e pasura të varfërisë
Balkon3 propozon meze futbolli: sallatë me speca dhe djathë

Balkon3 propozon meze futbolli: sallatë me speca dhe djathë

Futboll dhe birrë. Pse pikërisht birrë? Nuk ka shumë sqarime. Kryesisht pranojnë se futbolli u bë një sport tradicional fillimisht në vendet ku birra veç më ishte pije tradicionale, në Ishujt Britanik, Gjermani, pra pasi... Vallë I keni përbërësit?
Koha për piknik ! Kifle  – lule me salçiçe

Koha për piknik ! Kifle – lule me salçiçe

Këtë vit pranvera u vonua shumë, por, megjithatë ajo hyn kah dera e qershorit.Në mënyrë joshëse i zgjon ëndërrat, nërsa  bukuria  e  pranverës, diversitetii i tij, si  dhe rrezet e shëndritshme të diellit  përmbushin  dëshirat tona . Gjithçka lulëzon, mund të... Shijshme, lehtë dhe ekonomike
Mish i fshatit, kënaqësia gastronomike e përcjell me verë të kuqe

Mish i fshatit, kënaqësia gastronomike e përcjell me verë të kuqe

Ushqimi nga hapësirat ballkanike e cila konsumohet gjatë gjithë sezoneve edhe pse më mirë është kur jashtë është ftohtë, duke pas parasysh se ka disa lloje të ndryshme të mishit. Nëse kjo kënaqësi gastronomike kërkon... mos u frikoni, përpiquni ta gatuani këtë recet
Musaka me lulelakër

Musaka me lulelakër

Në këtë pjesë të botës nuk ekziston musaka por musaki. Ky është një ushqim që na bashkon e që e dimë se gjithkund mund ta gjejmë. Ndoshta me përbërje dhe shije të ndryshme por gjithkund... Variant më e lehtë për musakë klasike
Lakrori i Malishevisë

Lakrori i Malishevisë

Në pjesën lindore të Maqedonisë, në Malishevën e bukur përgatiten ushqimet më të mira maqedonase. Të shkruara apo të mbajtura mend nga goja e gjysheve dhe stërgjysheve, amviset e reja po i rinovojnë recetat e...
Flija

Flija

Flija e përgatitur me saç është specialitet i kuzhinës tradicionale shqiptare. Flija është ushqim shumë i preferuar shqiptar. Ajo mund të piqet edhe në shporet me rrymë apo me dru por më tepër preferohet me...