Posts tagged as: Maqedoni
Me biçikletë nga Maqedonia në Stamboll

Me biçikletë nga Maqedonia në Stamboll

Edhe pa makinë apo aeroplan, rruga Maqedoni-Turqi nuk paraqet pengesë Ai është një adhurues I pasionuar i sportit në dy rrota. Për Goce Shutevski nga f. Rusinovo të Berovës (Republika e Maqedonisë) nuk ka rëndësi... sfida në diell gjatë muajit gusht
E rikthyem Nea Salamina-n në volejboll në Olimp Qipro

E rikthyem Nea Salamina-n në volejboll në Olimp Qipro

Intervistë me Zharko Ristoski, trajner I ekipit kombëtar të Maqedonisë në vollejboll Z. Ristoski, çfarë është ajo që është tërheqëse në volejboll? Nuk është futboll, as basketboll, nuk ka publik me aq pasion dhe ekipe... Më mungon djathi I dhisë Halumi
Rabi Abu Kalil, njeriu që lidh kulturat

Rabi Abu Kalil, njeriu që lidh kulturat

Çdo kulturë është multi-kulturë, që kur njeriu e lëshoi Afrikën dhe u përhap në mbarë botën. Besimi në kulturat e pastra është disi fashizoide, thotë muzicienti me prejardhje nga Bejruti, duke shtuar se edhe besnikëria... Nuk ekziston kulturë e pastër
Dasmorët e ngurosur në Kuklica

Dasmorët e ngurosur në Kuklica

Kaloi muaji më i gjatë i vitit. Duke shikuar diellin i cili këtyre ditëve edhe pse me ‘dhëmbë’ është shoqëruesi ynë i vazhdueshëm, lirisht mund të them se pranvera  është afër. Pikërisht për këtë unë... Fenomen natyror apo legjendë
Berova- Zvicra e vogël në Ballkan

Berova- Zvicra e vogël në Ballkan

Nëse dëshironi të mësoni ku lind dielli në Maqedoni, drejtojuni në lindje kah qyteti i vogël malor Berovë, i vendosur në shpatet e maleve Maleshevë, i rrethuar me pisha, lisa e pyje të ahut. Aty...