Posts tagged as: Greqia
greece_brazil4_balkon3

Kampionati botëror 2014 – Duke ndjekur lojërat në Greqi

Këto ditë temë kryesore e bisedave në mbarë botën  është Kampionati Botëror 2014 në Brazil. Me këtë rast më pyetën se çfarë mendojnë grekët për Kampionatin. Unë si një tifoz i madh i futbollit, kam... Duke ndjekur Kampionatin Botëror 2014 në Athinë
E rikthyem Nea Salamina-n në volejboll në Olimp Qipro

E rikthyem Nea Salamina-n në volejboll në Olimp Qipro

Intervistë me Zharko Ristoski, trajner I ekipit kombëtar të Maqedonisë në vollejboll Z. Ristoski, çfarë është ajo që është tërheqëse në volejboll? Nuk është futboll, as basketboll, nuk ka publik me aq pasion dhe ekipe... Më mungon djathi I dhisë Halumi
Edhe ne shohim kampionatin botëror

Edhe ne shohim kampionatin botëror

U ula për të shkruar këtë tekst derisa në televizorin karshi meje luanin Argjentina me Bosnjën dhe Hercegovinën. Ishte diku pas mesnate. Nuk ka periudhë të keqe të ditës për të parë kampionatin botëror. Disa... ...edhe pse Maqedonia nuk merr pjesë
12 arsye t’i doni verërat greke

12 arsye t’i doni verërat greke

1. Greqia synon prodhimin e verërave cilësore në sasi të vogla. Rreth 5 milon litra verë prodhohen në vit më çka Greqia vihet në rangun e rajoneve më të rëndësishme të prodhimit të verës. 2. 275... Vera e gëzon zemrën
Gjithçka për tiropita: Ushqimi I preferuar në Greqi

Gjithçka për tiropita: Ushqimi I preferuar në Greqi

Të njohur për tejkalimin e mëngjesit, grekët fillojnë të shqetësohen për konsumimin e ushqimit në mëngjesin e vonshëm, kur vjen koha për “dekatiano”  apo “ mëngjes (uzinë) në ora 10”. Ky ushqim shpesh përbëhet nga... Thjeshtë pyetni vendasit
Festa e karnavaleve në Greqi: Zgarë të enjten!

Festa e karnavaleve në Greqi: Zgarë të enjten!

Në gjithë Greqinë ekziston numër i madh i traditave dhe festimeve të karnavaleve gjatë këtyre tre javëve të cilat dallohen në bazë të regjioneve, qyteteve, madje ka dallime edhe nga fshati në fshat. Por një... Të mos kuptojnë vegjetarianët
Me varkë nëpër tre shtete

Me varkë nëpër tre shtete

Në Evropë ka vetëm tre liqe në ujërat e të cilëve bashkojnë territoret e tre shteteve të ndryshme. Një prej tyre është pikërisht në rajonin tonë, liqeni i Prespës ku takohen linjat kufitare të Maqedonisë,...
Athina në 24 orë

Athina në 24 orë

Duke supozuar se jeni shumë të zënë dhe në dispozicion keni vetëm 24 orë për vizitë në metropolin e Athinës energjike dhe të shumëllojshme, cilat vende do t’i vizitonit që të shihni më të mirën...