Orkestër i pazakonshëm i shpirtrave të ngjashëm

Dukej si një orkestër i zakonshëm, që  mund të takohet në vendet me të frekuentuara, në qytete të ndryshme të botës. Por, sapo afroheni ta dëgjoni muzikën që luajnë  ata njerëz,do të shihni se në të vërtetë nuk është ashtu. Vendi nuk është i frekuentuar, e as orkestri klasik. Bëhet fjalë për dridhje të mira mes shpirtrave të ngjashëm në një vend. Orkestri është i përbërë nga harmonika, kontrabasi dhe instrumenti kombëtarë shqiptar, çiftelija.

Fizarmonisti dhe basisti janë pjesë e fastivalit të interpretuesve në rrugë “Basker Fest” , të ardhur nga kushe e di se ku, përderisa lojtarin e  çiftelisë , muzikant lokal, mund ta shihni çdo ditë nëpër rrugët e Shkupit.

Orkestri  pa emër , në hyrje të çarshisë së vjetër , impresionoi kalimtarët e rastit. Muzika e përbërjes së pazakontë tërhoqi vëmendjen e shumë kalimtarëve , kështu që u ndalëm që edhe ne të kënaqemi.

Objektivi i Balkon3 ishte në vendin e duhur, për të kapur ato momente interesante. Kënaquni në fotografitë!

Husamettin Gina

[portfolio_slideshow id=8714]

Comments