Matka – përqafim i natyrës

Balkon 3 Ju udhëheq me barkë nëpër kanjonin Matka, në lumin Treska deri tek shpellat Vrello. Ky kanjon i mrekullueshëm ndodhet vetëm 15  km larg kryeqendrës, Shkupit. Shpella nënujore Vrello është një ndër shpellat më të thella në botë dhe akoma nuk është gjurmuar në të. Këto bukuri natyrore bashkë me Ohrin konkurruan për 7 mrekullitë e reja të natyrës.

matka4

Kanjoni i Matkës është i vizituar çdo ditë nga turistë nga mbarë bota, nga adhuruesit  e sporteve ekstreme (alpinizmit dhe kajakizmit në ujëra të qeta dhe të egra) aventurist, rekreativ. Përskaj këtyre dhuntive të natyrës, këtu në Matkë ndodhen edhe disa manastire nga shekulli i mesëm.
Vizitojeni  Matkën kur të mundeni. Deri atëherë vetëm shtypni: PLay!

Balkon3

Comments