» Udhëtim
Malet tona të bukura: Shtatë ngjashmëritë mes Korabit dhe Araratit dhe lidhja e tyre me Olimpin

Malet tona të bukura: Shtatë ngjashmëritë mes Korabit dhe Araratit dhe lidhja e tyre me Olimpin

Malet Ararat, Olimp dhe Korab janë monumente kombëtare (nacionale). Siç është Ararati për Turqinë ashtu është edhe  Korabi për Maqedoninë. Dhe jo vetëm në një mënyrë por në shtatë mënyra. Ne arritëm të gjejmë aq... Plotësojeni listën tonë
Dasmorët e ngurosur në Kuklica

Dasmorët e ngurosur në Kuklica

Kaloi muaji më i gjatë i vitit. Duke shikuar diellin i cili këtyre ditëve edhe pse me ‘dhëmbë’ është shoqëruesi ynë i vazhdueshëm, lirisht mund të them se pranvera  është afër. Pikërisht për këtë unë... Fenomen natyror apo legjendë
Udhëtim dimëror në stilin Antep

Udhëtim dimëror në stilin Antep

Kujtimet e mia për Gaziantep janë të mjegulluara disi pasi herën e fundit e kam vizituar këtë qytet në një udhëtim zyrtar para dhjetë vitesh. Ajo që më ka mbetur në kujtesë është legjenda arkeologjike... Kafe, bakllava dhe muzetë
Muzeu në fshatin e vogël turk Baksi është muzeu më i mirë në Evropë

Muzeu në fshatin e vogël turk Baksi është muzeu më i mirë në Evropë

Fshati Baksi më herët i njohur si Bajraktar është fshat i zakonshëm në Turqi në të cilin jetojnë 480 banorë të cilët deri më tani nuk janë transferuar në Stamboll edhe pse është larg 1.100...
Mëlçi e zezë e skuqur nga Edrenja: Receta sekrete

Mëlçi e zezë e skuqur nga Edrenja: Receta sekrete

Edrene, qytet kufitar, vend magjik që  bashkon Anadollin dhe Evropën, ku takohen tre lumenjtë Tunxha, Arda dhe Marica. Qytet i cili ju përfiton me ngrohtësinë e vet menjëherë sa ta vizitoni atë. Mikpritja e njerëzve...
Vizita virtuale në Parthenon

Vizita virtuale në Parthenon

A keni dëshiruar ndonjëherë ta vizitoni Parthenonin por asnjëherë nuk keni pasur mundësi ta realizoni këtë udhëtim? Diçka shumë  e ngjashme me dëshirën-turne virtuale prej 360˚ mbi dhe rreth  gurit të shenjtë tani më është...
Berova- Zvicra e vogël në Ballkan

Berova- Zvicra e vogël në Ballkan

Nëse dëshironi të mësoni ku lind dielli në Maqedoni, drejtojuni në lindje kah qyteti i vogël malor Berovë, i vendosur në shpatet e maleve Maleshevë, i rrethuar me pisha, lisa e pyje të ahut. Aty...
Fshati me pesë muze

Fshati me pesë muze

Shkupi ka tetë muze, Ohri katër, Manastiri dy ndërsa qytetet më të vogla nga një. Por në një fshat të vogël me 200-300 banorë, i fshehur mes maleve në pjesën qendrore të Maqedonisë, ka pesë...
Me varkë nëpër tre shtete

Me varkë nëpër tre shtete

Në Evropë ka vetëm tre liqe në ujërat e të cilëve bashkojnë territoret e tre shteteve të ndryshme. Një prej tyre është pikërisht në rajonin tonë, liqeni i Prespës ku takohen linjat kufitare të Maqedonisë,...
Ujërat e Sharit – Ari i Maqedonisë

Ujërat e Sharit – Ari i Maqedonisë

Adrenalin, bukuri natyrore, fasule e shijshme. Më 30 qershor 2013 në malin Sharr për të shtatën herë me radhë u mbajt maratona e biçiklizmit malor ‘Ujërat e Sharrit 2013’. Bëhet fjalë për kryesisht për teren...