» Udhëtim
22 - debarsko

17 karakteristikat e rrugës piktoreske në Maqedoni, Mavrovë-Strugë

Katër liqene, pesë male, dy lumenj, dy qytete, fshatra, manastire, ura, natyra e bukur…e gjithë kjo është paketuar në vetëm pak kilometra, në rrugën Mavrovë-Strugë, përskaj kufirit perëndimor të Maqedonisë. Rruga nuk është e lehtë,... Është më mirë që ju të jeni pasagjerë
Prevalla mahnit me bukurit e saja

Prevalla mahnit me bukurit e saja

Shkurti zbarkoi në Prevallë pa pikën e borës. Banorët e kësaj qendre turistike, madje edhe ata më të vjetrit nuk mbajnë mend të ketë ndodhur më parë që në mes të dimrit në këtë qendër... për gurmanët prezantojmë pogaçe
Koncert special në Operën e Vienës, për nderë të Aki Nuredinit nga Kamjani i Tetovës

Koncert special në Operën e Vienës, për nderë të Aki Nuredinit nga Kamjani i Tetovës

Në koncertin me rastin e 30 vjetorit të punës së restorantit “Sole”, në pronësi të adhuruesit të pasionuar të operës Aki Nuredini, morrën pjesë 15 solistë udhëheqës në skenat botërore, mes tyre: Inva Mula. Karllos...
DHJETË FYTYRAT E SHKUPIT- SI 10 PJESË TË NDRYSHME TË BOTËS

DHJETË FYTYRAT E SHKUPIT- SI 10 PJESË TË NDRYSHME TË BOTËS

Çdo qytet i madh ka shumë fytyra. Disa pjesë të tij duken si të jesh në një qytet tjetër, shtet tjetër, madje edhe në një tjetër kontinent. Urbanët botëror konsiderojnë se qytetet në 50 vitet... E tërë është kur i ke të gjitha
EJUP DHE PJER LOTI KAFE NË STAMBOLL

EJUP DHE PJER LOTI KAFE NË STAMBOLL

 Njihuni me shpirtin dhe zemrën e Stambollit të vërtetë Nëse tani më e keni parë pjesën evropiane të Stambollit, Taksimin , Bejollun elegant, Kapali Çarshinë e zhurmshme, keni vizituar Aja Sofinë dhe Xhaminë e kaltërt,... Këtu me siguri nuk do tu dërgojë asnjë udhërëfyes
007 - bunker_balkon3_resize_resize

14 gjëra interesante që do t’i gjeni në një fshat jo turistik

Zbulimi i sekreteve ushtarake Fshati Stracin është i njohur për shumicën në Maqedoni sepse gjendet në rrugën kryesore që çon në Bullgari. Më saktë, fshati është në vet udhëkryqin ku ndahet rruga për në Kratovë... Zbulimi i sekreteve ushtarake
Boldering në shkëmbinjtë e gjelbër, mes Manastireve të vjetra

Boldering në shkëmbinjtë e gjelbër, mes Manastireve të vjetra

Për ngjitje nëpër shkëmbejë (boldering) ideale janë  kodrat me shkëmbinj ngjyrë hiri dhe të gjelbër që gjenden mbi qytetin e Prilepit. Kur para disa ditëve lexova në shtypin ditor se rreth 250 bolder vetëm me... Si mposhten shkëmbinjtë e gjelbër
ISHULL GREK NËN AKROPOL

ISHULL GREK NËN AKROPOL

Rëfim  për një vendbanim   të pazakontë dhe banorëve të  tij   Në vitet 1840 Mbreti Bavar i cili ka sunduar Greqinë u ka bërë thirrje muratorëve më të mirë të vendit  të ndërtojnë një pallatë... Kikladi në Athinë
istanbul_sunset4_balkon3

Muzgu në Stamboll

Muzgu… për shumicën pjesa më romantike e ditës … moment kur ndërthuren  ëndërrat dhe ngjyrat… kur thyhen rrezet e diellit … ndërsa qielli derdhet në ngjyra nga më të ndryshmet, të cilët krijojnë skena të mahnitshme... Niseni në udhëtim të mrekullueshëm
Murri i Djallit

Murri i Djallit

Në mes të kësaj shkretëtire në rrethin e Sveti Nikoles, e cila më tepër ngjason me ndonjë luginë në Afganistan se sa në Maqedoni, fshihet një legjendë e shkëlqyer! Deri më tani nuk është shfaqur... një legjendë e shkëlqyer!