» Në një ballkon
Fshati me pesë muze

Fshati me pesë muze

Shkupi ka tetë muze, Ohri katër, Manastiri dy ndërsa qytetet më të vogla nga një. Por në një fshat të vogël me 200-300 banorë, i fshehur mes maleve në pjesën qendrore të Maqedonisë, ka pesë...
Me varkë nëpër tre shtete

Me varkë nëpër tre shtete

Në Evropë ka vetëm tre liqe në ujërat e të cilëve bashkojnë territoret e tre shteteve të ndryshme. Një prej tyre është pikërisht në rajonin tonë, liqeni i Prespës ku takohen linjat kufitare të Maqedonisë,...
Llokumi

Llokumi

A keni provuar ndonjëherë llokumin? Ky delikates i shijshëm është një nga karakteristikat më të mira të Turqisë. Llokumi mund të jetë “i zakonshëm”, me aromë trëndafili, fruta të thata, arra, kokos,… Fëmijët e mi...
Ujërat e Sharit – Ari i Maqedonisë

Ujërat e Sharit – Ari i Maqedonisë

Adrenalin, bukuri natyrore, fasule e shijshme. Më 30 qershor 2013 në malin Sharr për të shtatën herë me radhë u mbajt maratona e biçiklizmit malor ‘Ujërat e Sharrit 2013’. Bëhet fjalë për kryesisht për teren...
Shijojeni Stambollin vetëm për gjashtë orë

Shijojeni Stambollin vetëm për gjashtë orë

A keni qenë ndonjëherë të “robëruar” në aeroport në ndonjë qytet të madh duke pritur me orë të tëra deri sa të vij koha e fluturimit? Nëse jeni gjetur në një situatë të tillë, sigurisht...
„Tavuk goksu“ – desert me mish ule

„Tavuk goksu“ – desert me mish ule

Në kuzhinën turke mund të gjenden shumë deserte që mund të përgatiten me qumësht, por definitivisht të rralla janë ata, që në vete përmbajnë mish. Tavuk goksu (tavuk göğsü) është një lloj pudingu me qumësht,...
Athina në 24 orë

Athina në 24 orë

Duke supozuar se jeni shumë të zënë dhe në dispozicion keni vetëm 24 orë për vizitë në metropolin e Athinës energjike dhe të shumëllojshme, cilat vende do t’i vizitonit që të shihni më të mirën...
Zemanta Related Posts Thumbnail

Matka – përqafim i natyrës

Balkon 3 Ju udhëheq me barkë nëpër kanjonin Matka, në lumin Treska deri tek shpellat Vrello. Ky kanjon i mrekullueshëm ndodhet vetëm 15  km larg kryeqendrës, Shkupit. Shpella nënujore Vrello është një ndër shpellat më...
Alpinizëm në Sharrin përrallor

Alpinizëm në Sharrin përrallor

Ecje nëpër pjesë të mbetura të borës derisa e ndjeni të nxehtin e diellit të verës. Tinguj të përzier të muzikës dhe kavallit bashkë me shushurimën e ujëvarave. Dhe gjithë kjo e shoqëruar me shijen...