» Në një ballkon
Gjithçka për tiropita: Ushqimi I preferuar në Greqi

Gjithçka për tiropita: Ushqimi I preferuar në Greqi

Të njohur për tejkalimin e mëngjesit, grekët fillojnë të shqetësohen për konsumimin e ushqimit në mëngjesin e vonshëm, kur vjen koha për “dekatiano”  apo “ mëngjes (uzinë) në ora 10”. Ky ushqim shpesh përbëhet nga... Thjeshtë pyetni vendasit
Gjashtë këshilla për promovim të turizmit lokal në Ballkan

Gjashtë këshilla për promovim të turizmit lokal në Ballkan

Nëse pyesni cilindo kryetar komune në rajon për strategjitë rreth zhvillimit lokal çdonjëri prej tyre do të theksoj rëndësinë e turizmit. Pothuajse të gjitha komunat në rajon, urbane dhe rurale, turizmin e kanë në krye... Mos u merrni me projekte të shtrenjta
Musaka me lulelakër

Musaka me lulelakër

Në këtë pjesë të botës nuk ekziston musaka por musaki. Ky është një ushqim që na bashkon e që e dimë se gjithkund mund ta gjejmë. Ndoshta me përbërje dhe shije të ndryshme por gjithkund... Variant më e lehtë për musakë klasike
Malet tona të bukura: Shtatë ngjashmëritë mes Korabit dhe Araratit dhe lidhja e tyre me Olimpin

Malet tona të bukura: Shtatë ngjashmëritë mes Korabit dhe Araratit dhe lidhja e tyre me Olimpin

Malet Ararat, Olimp dhe Korab janë monumente kombëtare (nacionale). Siç është Ararati për Turqinë ashtu është edhe  Korabi për Maqedoninë. Dhe jo vetëm në një mënyrë por në shtatë mënyra. Ne arritëm të gjejmë aq... Plotësojeni listën tonë
Festa e karnavaleve në Greqi: Zgarë të enjten!

Festa e karnavaleve në Greqi: Zgarë të enjten!

Në gjithë Greqinë ekziston numër i madh i traditave dhe festimeve të karnavaleve gjatë këtyre tre javëve të cilat dallohen në bazë të regjioneve, qyteteve, madje ka dallime edhe nga fshati në fshat. Por një... Të mos kuptojnë vegjetarianët
Dasmorët e ngurosur në Kuklica

Dasmorët e ngurosur në Kuklica

Kaloi muaji më i gjatë i vitit. Duke shikuar diellin i cili këtyre ditëve edhe pse me ‘dhëmbë’ është shoqëruesi ynë i vazhdueshëm, lirisht mund të them se pranvera  është afër. Pikërisht për këtë unë... Fenomen natyror apo legjendë
Xhamlitë-kënaqësia e lojës së paharruar të lagjes

Xhamlitë-kënaqësia e lojës së paharruar të lagjes

Edhe pse popullariteti i kësaj loje u zbeh me paraqitjen e lojërave kompjuterike dhe celularëve, megjithatë pothuajse në çdo shtëpi gjendet ndonjë dollap i harruar në të cilin fshihet ndonjë xhamli. Erdhi moti i mirë,...
Byrek dhe simite të gatuara në kuzhinën tuaj

Byrek dhe simite të gatuara në kuzhinën tuaj

Duke jetuar larg Turqisë, më mungojnë shumë disa nga ushqimet e kuzhinës turke e në veçanti të ashtuquajturat ushqime rruge, ashtu siç u mungojnë ushqimet e shtëpisë shumë të tjerëve që jetojnë larg atdheut. Kur...
Udhëtim dimëror në stilin Antep

Udhëtim dimëror në stilin Antep

Kujtimet e mia për Gaziantep janë të mjegulluara disi pasi herën e fundit e kam vizituar këtë qytet në një udhëtim zyrtar para dhjetë vitesh. Ajo që më ka mbetur në kujtesë është legjenda arkeologjike... Kafe, bakllava dhe muzetë
Stacioni i vetmuar hekurudhor

Stacioni i vetmuar hekurudhor

Njerëzit që futen në krizë dhe hynë në një depresion të thellë, shpeshherë, për të harruar të kaluarën, udhëtojnë në ndonjë vend tjetër, duke bërë kështu ndryshime drastike në jetën e tyre. Përgjatë historisë për... Galeria e fotografive