» Në një ballkon
22 - debarsko

17 karakteristikat e rrugës piktoreske në Maqedoni, Mavrovë-Strugë

Katër liqene, pesë male, dy lumenj, dy qytete, fshatra, manastire, ura, natyra e bukur…e gjithë kjo është paketuar në vetëm pak kilometra, në rrugën Mavrovë-Strugë, përskaj kufirit perëndimor të Maqedonisë. Rruga nuk është e lehtë,... Është më mirë që ju të jeni pasagjerë
Zemanta Related Posts Thumbnail

Ramazani dhe 10 pyetjet më të zakonshme rreth agjërimit

Para agimit, pres erën e parë të syfyrit nga kuzhina. Nëna ime gatuan. Ndjehet era e ëmbël, plotë ndjenja. Kjo nuk është vetëm era e ushqimit, por era e gjithë shpirtrave që janë në pritje... agjërimi është “varfëri e detyruar”
T%u2019JU SHPJEGOJMË - Hidh një sy në xhepin e shtetit_1_Moment3

T’JU SHPJEGOJMË: Hidh një sy në xhepin e shtetit

A e dini se nga çdo gjë që prodhojmë, fitojmë dhe shpenzojmë, i japim një të tretën dikujt tjetër? Ky tjetri është shteti, si një sistem i ligjeve dhe institucioneve. Ata, që të punojnë për...
Trileçe, ëmbëlsira të cilës nuk mund ti rezistoni

Trileçe, ëmbëlsira të cilës nuk mund ti rezistoni

Koha për Ballkon3 recetë. Për këtë vikend vendosëm t’ju ndihmojmë që të përgatisni ‘Trileçe’, deserti i dashur edhe për ekipin e Balkon 3. Kënaqësi e ëmbël që nuk mund t’i rezistoni doti. Trileçe shkrihet në...
baklava

Bakllavë e vërtetë nga mjeshtrit e Stambollit

Bakllava është ende një nga desertët më të njohur dhe jemi shumë të lumtur që kishim mundësi të shohim si përgatitet bakllava e vërtetë, gjatë turneut tonë të kuzhinës në Stamboll, të Turqisë. Destinacioni jonë... Testim i bakllavasë me të dëgjuar
Prevalla mahnit me bukurit e saja

Prevalla mahnit me bukurit e saja

Shkurti zbarkoi në Prevallë pa pikën e borës. Banorët e kësaj qendre turistike, madje edhe ata më të vjetrit nuk mbajnë mend të ketë ndodhur më parë që në mes të dimrit në këtë qendër... për gurmanët prezantojmë pogaçe
Sarma me lakra turshi apo me gjethe rrushi

Sarma me lakra turshi apo me gjethe rrushi

Ushqimi I preferuar I familjes Rexhallari, janë sarma qoftë me lakër turshi apo me gjethe rrushi. Ky ushqim zakonisht përgatitet gjatë vikendeve kur gjithë anëtarët janë në shtëpi dhe I kushtohet një kujdes i  veçantë... Përgatitja
Koncert special në Operën e Vienës, për nderë të Aki Nuredinit nga Kamjani i Tetovës

Koncert special në Operën e Vienës, për nderë të Aki Nuredinit nga Kamjani i Tetovës

Në koncertin me rastin e 30 vjetorit të punës së restorantit “Sole”, në pronësi të adhuruesit të pasionuar të operës Aki Nuredini, morrën pjesë 15 solistë udhëheqës në skenat botërore, mes tyre: Inva Mula. Karllos...
DHJETË FYTYRAT E SHKUPIT- SI 10 PJESË TË NDRYSHME TË BOTËS

DHJETË FYTYRAT E SHKUPIT- SI 10 PJESË TË NDRYSHME TË BOTËS

Çdo qytet i madh ka shumë fytyra. Disa pjesë të tij duken si të jesh në një qytet tjetër, shtet tjetër, madje edhe në një tjetër kontinent. Urbanët botëror konsiderojnë se qytetet në 50 vitet... E tërë është kur i ke të gjitha
Bolldering – arti i ngjitjes nëpër shkëmbinj

Bolldering – arti i ngjitjes nëpër shkëmbinj

Bolldering është sport I cili pothuajse i panjohur në këtë pjesë të botës. Bëhet fjalë për ngjitje nëpër shkëmbinj pa përdorimin e litarëve dhe pajisjeve të ngjashme që përdoren gjatë alpinizmit. Bolldering zakonisht realizohet nëpër... Video tregim që rrit adrenalinën