» Kuzhinë
Byrek dhe simite të gatuara në kuzhinën tuaj

Byrek dhe simite të gatuara në kuzhinën tuaj

Duke jetuar larg Turqisë, më mungojnë shumë disa nga ushqimet e kuzhinës turke e në veçanti të ashtuquajturat ushqime rruge, ashtu siç u mungojnë ushqimet e shtëpisë shumë të tjerëve që jetojnë larg atdheut. Kur...
Lakrori i Malishevisë

Lakrori i Malishevisë

Në pjesën lindore të Maqedonisë, në Malishevën e bukur përgatiten ushqimet më të mira maqedonase. Të shkruara apo të mbajtura mend nga goja e gjysheve dhe stërgjysheve, amviset e reja po i rinovojnë recetat e...
Flija

Flija

Flija e përgatitur me saç është specialitet i kuzhinës tradicionale shqiptare. Flija është ushqim shumë i preferuar shqiptar. Ajo mund të piqet edhe në shporet me rrymë apo me dru por më tepër preferohet me...
Mëlçi e zezë e skuqur nga Edrenja: Receta sekrete

Mëlçi e zezë e skuqur nga Edrenja: Receta sekrete

Edrene, qytet kufitar, vend magjik që  bashkon Anadollin dhe Evropën, ku takohen tre lumenjtë Tunxha, Arda dhe Marica. Qytet i cili ju përfiton me ngrohtësinë e vet menjëherë sa ta vizitoni atë. Mikpritja e njerëzve...
Llokumi

Llokumi

A keni provuar ndonjëherë llokumin? Ky delikates i shijshëm është një nga karakteristikat më të mira të Turqisë. Llokumi mund të jetë “i zakonshëm”, me aromë trëndafili, fruta të thata, arra, kokos,… Fëmijët e mi...
„Tavuk goksu“ – desert me mish ule

„Tavuk goksu“ – desert me mish ule

Në kuzhinën turke mund të gjenden shumë deserte që mund të përgatiten me qumësht, por definitivisht të rralla janë ata, që në vete përmbajnë mish. Tavuk goksu (tavuk göğsü) është një lloj pudingu me qumësht,...